Dit zijn de 6 mooiste plekken van Cambodja

jan 25, 2019 | Azië, Cambodja

Cambodja is een geweldige bestemming waar het leven goedkoop is, het massatoerisme op de meeste plekken nog niet aanwezig is en je zeer goed op eigen houtje rond kunt reizen. Het landschap is groen, het heeft prachtige bounty-eilandjes en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Daarnaast vind je er het mooiste tempelcomplex van de wereld: Angkor. Ben je benieuwd wat de mooiste plekken van Cambodja zijn? Die hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je zelf je reis naar Cambodja samenstellen!

1. Angkor Wat

Angkor Wat staat vaak bovenaan de bucketlist van vele reizigers. Het is de bekendste en meest populaire tempel van Azië, daarom vind je hier dan ook altijd veel toeristen. Omdat het gebied rondom de tempels van Angkor zo groot is, heb je hier echter niet veel last van. Je bezoek aan deze tempels begint vaak met Angkor Wat, maar ga ook zeker andere tempels binnen dit gigantische complex bezoeken. Je kunt er een aantal in één dag doen, maar veel reizigers spenderen hier meerdere dagen om zo veel mogelijk tempels te bezichtigen. Maar zorg in ieder geval dat je het indrukwekkende Angkor Wat gezien hebt: een van de mooiste plekken van Cambodja.

angkor wat - mooiste plekken cambodja
Angkor Wat is een van de mooiste highlights van Cambodja

2. Koh Rong en Koh Rong Samloem

Wat veel mensen niet weten, is dat Cambodja ook verschillende bounty-eilandjes heeft. Het leuke aan deze eilandjes is dat het niet bezaaid is met toeristen en je er dus echt het ‘onbewoond eiland’ gevoel van krijgt. De mooiste eilanden vinden wij Koh Rong en Koh Rong Samloem. Je vaart hier eenvoudig naartoe vanuit Sihanoukville. De stranden zijn ontzettend mooi wit en de zee is helderblauw. Het is er kalm en je komt er echt even tot rust. Maak ook een mooie hike door de jungle van de eilanden of bezoek de stranden aan de andere kant van het eiland. Als je van zekerheid houdt, boek je je verblijf wel even van tevoren.

koh rong samloem - mooiste plekken cambodja
Paradijseiland Koh Rong Samloem

3. Angkor Thom

Na Angkor Wat, hoort Angkor Thom ook hoog in het lijstje van de mooiste plekken van Cambodja. Angkor Thom is in het Khmer rijk een oude hoofdstad geweest, daarom is Angkor Thom volledig ommuurd. Je hebt verschillende toegangspoorten waar rijen prachtige, maar ook licht dreigende boeddha’s je aanstaren. Erg indrukwekkend.

Combineer Cambodja met Vietnam! Ontdek hier de mooiste plekken.

angkor thom - mooiste plekken cambodja
De ingang van Angkor Thom

In Angkor Thom vind je de Bayon Tempel, welke zowel boeddhistisch als hindoeïstisch is. In de toppen van deze tempel zie je dat – als je goed kijkt – tientallen boeddha-gezichten je aankijken. Sla deze tempel niet over als je de Angkor tempels bezoekt!

bayon tempel in angkor thom - mooiste plekken cambodja
Bayon Tempel in Angkor Thom

4. Killing Fields en Tuol Sleng gevangenis

Het is misschien niet het meest gezellige uitstapje dat je zult maken in Cambodja, maar wel echt een van de mooiste. Velen zijn niet bekend met het duistere regime van Pol Pot, dat nog niet eens zo heel lang geleden heeft plaatsgevonden in Cambodja: tussen 1975 en 1979. De Rode Khmer was de naam van een militaire tak van de communistische partij van Cambodja, die besloot dat alle Cambodjanen op collectieve boerderijen moesten gaan werken als slaven. Iedereen die afweek, te ‘slim’ was of protesteerde werd omgebracht. Bij de Killing Fields, zo’n 14 kilometer onder Phnom Penh, werden ruim 20.000 mensen op brute wijze omgebracht, van de in totaal bijna 2 miljoen slachtoffers in heel Cambodja.

Vanuit Phnom Penh kun je de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis bezoeken. Wij namen een tuktuk vanuit de hoofdstad die ons naar beide plaatsen bracht. Bij de Killing Fields krijg je een hoofdtelefoon op, waar ze verrassend genoeg ook een Nederlandstalige audiotour bieden. Al wandelen door de velden, uitkijkend naar overgebleven botten, luister je naar de verhalen van overlevenden. Erg indrukwekkend, hard en onbegrijpelijk, maar de vredige omgeving van de Killing Fields verzacht op een of andere manier deze gruwelijke praktijken. Het is moeilijk voor te stellen dat hier nog zo kort geleden zulke nare dingen hebben plaatsgevonden.

schedels in killing fields - mooiste plekken cambodja
Bij de Killing Fields werden overblijfselen van slachtoffers bewaard
killing fields - mooiste plekken cambodja
Wandelen door de Killing Fields

5. Ta Prohm

Ta Prohm bevindt zich ook in Angkor. Het is een van de mooiste plekken van Cambodja. Deze tempel is ook wel bekend van de film Tomb Raider met Angelina Jolie als Lara Croft. Het opvallende kenmerk van deze tempel is dat de gigantische bomen – die er overigens veel in dit gebied te vinden zijn – op de tempels zijn gaan groeien. Je ziet de grote wortels over de ruïnes heen groeien, wat een geweldig en mysterieus gezicht geeft. Ga er voor de grap eens naast staan: je zult je klein en nietig voelen op deze indrukwekkende plek.

6. Kampot

Je bezoek aan de mooiste plekken van Cambodja is niet compleet als je Kampot niet hebt bezocht. Kampot is een stad gelegen aan de Kampor rivier. Het is een klein plaatsje, maar vooral de omgeving is erg de moeite waard om te bezoeken. Zo kun je het Bokor National Park bezoeken en het spookstadje bezichtigen, of naar de peperplantage La Plantation. Wil je graag nog even aan het strand vertoeven? Bezoek dan ook het badplaatsje Kep en eet daar een lekkere krab – de specialiteit van het stadje.

Meer tips over mooie plekken in Azië? Bekijk hier onze andere artikelen.

Wat vond je van dit artikel?
Gemiddelde: 5 sterren

Ook interessant