Dit zijn de 6 mooiste plekken van West-Canada

dec 20, 2018 | Canada, Noord-Amerika

Ben je van plan een rondreis door het westen van Canada te gaan maken en weet je niet welke highlights je zeker niet mag missen? Wij hebben een lijstje gemaakt met de 6 mooiste plekken die volgens ons absoluut niet mogen ontbreken tijdens je reis. Van het mooie Banff en Jasper National Park tot wat minder bekende pareltjes in dit prachtige Noord-Amerikaanse land. Ontdek de aller-mooiste plekken van West-Canada.

Moraine Lake: een van de mooiste plekken West-Canada

1. Banff National Park

Natuurlijk hoort Banff op je bucketlist te staan. Dit is een ontzettend mooi – misschien wel het mooiste – nationaal park in Canada. Naast de bekende meren Lake Louise en Moraine Lake (waarvan wij Moraine toch écht het allermooist vinden), vind je er nog meer prachtige natuurverschijnselen die je mond doen laten openvallen. Canada wordt niet voor niets ook wel ‘het land van duizend meren’ genoemd. Zeker het mooie Bow Lake en Peyto Lake zijn een bezoek waard. Oh en reis je met een huurauto of camper? Zorg dat je de Icefields Parkway (richting of vanaf Jasper National Park) zeker een keer bereden hebt. De uitzichten vanaf deze weg zijn adembenemend mooi.

Benieuwd hoe je zelf een reis naar Canada samenstelt? Lees dat hier.

Uitzicht op Peyto Lake in Banff National Park

2. Jasper National Park

Ook Jasper National Park, gelegen boven Banff National Park, mag je niet missen tijdens je Canada-reis langs de mooiste plekken. Als je vanuit Banff dit park komt inrijden via de Icefields Parkway komen de imposante bergtoppen je tegemoet. De spots die je zeker niet mag missen zijn onder anderen de Athabasca Falls, the Valley of the 5 Lakes, Maligne Lake en de Sunwapta Falls. Ook de Athabasca Glacier is erg indrukwekkend om te bekijken of zelfs een wandeling overheen te maken. Zorg vooral dat je goed om je heen kijkt als je door Jasper National Park rijdt, want de kans op het spotten van wildlife is hier groot! Zo kun je er onder meer wapiti’s (‘elk’ = een soort hert), elanden, dikhoornschapen én beren spotten…

Tip: Koop voorafgaand aan je reis een Discovery Pass zodat je zorgeloos bijna ieder nationaal park kan bezoeken!

Heb jij je ETA voor Canada al? Vraag hem heel easy aan bij iVisa.

Icefields Parkway in Jasper National Park

3. Vancouver Island

Vancouver Island is een ontzettend groot eiland. Het is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als heel België, dus verkijk je zeker niet op de afstanden die je hier moet afleggen. Maar: het is het zeker waard. Op Vancouver Island vind je allerlei mooie plekken, maar samen maken ze dit eiland zo bijzonder – vandaar dat we heel Vancouver Island in dit lijstje met mooiste plekken West-Canada opgenomen hebben. Bezoek zéker de kustplaatsjes Tofino en/of Ucluelet en het daarbij horende Pacific Rim National Park. Je loopt er over paadjes door het magische regenwoud van Vancouver Island. Op de weg ernaartoe bezoek je ook MacMillan Provincial Park met haar gigántische bomen. Daarnaast is het een múst om hier een walvistocht te doen, aangezien de kans dat je bultruggen, dolfijnen of zelfs orka’s spot hier erg groot is. Dit kun je op verschillende plekken, waaronder Telegraph Cove, Tofino, de mooie hoofdstad Victoria en Campbell River. Bezoek je Campbell River? Hop ook even langs Elk Falls Provincial Park.

Het magische regenwoud van Pacific Rim National Park Reserve op Vancouver Island

4. Joffre Lakes Provincial Park

Een minder bekend, maar minstens zo mooi hoogtepunt van het westen van Canada is Joffre Lakes Provincial Park. Het mooie aan dit park is dat je er ook daadwerkelijk wat moeite voor moet doen om het te bereiken – althans, vonden wij ;). De Joffre Lakes zijn drie meren, waarvan het tweede – Middle Joffre Lake – het mooist is. Naar Lower Joffre Lake loop je zo toe. Vervolgens wacht je een enorme klim naar boven om Middle Joffre Lake te bereiken. Zorg dat je hierop voorbereid bent, het is – zeker voor beginnende wandelaars – geen kattenpis. Het is goed te doen hoor: tijdens de tocht zie je allerlei wandelaars, van kleine kinderen tot ouderen. Grote kans dus dat jij ook makkelijk boven komt. En eenmaal boven besef je je dat het de zware klim dubbel en dwars waard was… Joffre Lakes Provincial Park is ontzéttend mooi en hoort op je lijstje met mooiste plekken West-Canada.

Na een zware klim word je getrakteerd op het prachtige Middle Joffre Lake

5. Wells Gray Provincial Park

Ook Wells Gray hoort op je lijstje van de mooiste plekken van West-Canada thuis. Je vindt hier onder andere de bekende Helmcken Falls, maar bezoek ook zeker de andere mooie watervallen die dit natuurpark rijk is. Zo zijn de Spahats Falls, Dawson Falls, Moul Falls en Silvertip Falls ook zeker het bezichtigen waard. Wat een bezoek aan dit park ook zo leuk maakt, is dat er regelmatig beren worden gespot. Als je een huurauto of camper hebt, rij dan zeker eens helemaal het park in over de onverharde weg en misschien kom je er wel een tegen…

In één route langs alle highlights? Bekijk de ultieme reisroute West-Canada.

De mysterieuze Helmcken Falls in Wells Gray Provincial Park

6. Dinosaur Provincial Park

Als je aan West-Canada denkt, denk je misschien niet meteen aan dinosaurussen. Wat veel mensen echter niet weten is dat het Dinosaur Provincial Park, gelegen ongeveer in het midden van Alberta, een van de belangrijkste vindplaatsen is van fossielen van dinosaurussen. Én ze worden er nog steeds gevonden. Naast dat bijzondere feitje, is het park zelf ook gewoon schitterend om te bezoeken. Het landschap is vrij bizar, met een zeer uitgestrekt gebied dat op afstand wat wegheeft van de Grand Canyon en van dichtbij de meest vreemde vormen aanneemt. In de IJstijd hebben water en wind het landschap in bijzondere vormen ‘geduwd’. Het is erg magisch om hier een wandeling doorheen te maken. Pas wel op, je kunt er zomaar slangen of schorpioenen tegenkomen!

Een reis naar Canada maken op een laag budget? Dat kan! Kijk eens hier.

Bizarre vormen in Dinosaur Provincial Park, Alberta
Wat vond je van dit artikel?
Gemiddelde: 5 sterren

Ook interessant