Ontdek de 6 mooiste plekken in Algarve, Portugal

feb 8, 2019 | Europa, Portugal

Algarve is de meest zuidelijke streek van Portugal. Het staat bekend om haar mooie kustlijn, paradijselijke stranden en natuurlijk feestbestemming Albufeira. Veel mensen weten niet dat dit gebied fantastisch is om een rondreis te maken. Deze stel je gemakkelijk zelf samen en rijd je bijvoorbeeld met een huurauto langs de mooiste plekken van Algarve. Bereid je voor op indrukwekkende rotsformaties, verrassend lekker eten en natuurlijk een heerlijk klimaat. Benieuwd welke plekken je echt niet mag skippen? Dit zijn de mooiste plekken in Algarve, Portugal.

1. Ponte da Piedade

Deze plek is beroemd: Ponte da Piedade. De rotsformaties op deze plek zijn zo mooi dat het een plaats verdient bovenaan de lijst met de mooiste plekken van Algarve. Je komt gemakkelijk bij deze plek tijdens een wandeling vanuit de mooiste kustplaats Lagos. Vanaf de rotsen heb je een geweldig uitzicht op Ponte da Piedade. Maar het is ook fantastisch om te gaan kajakken langs deze kust: je ziet alles dan vanuit een heel ander perspectief. Het is bovendien een erg spectaculaire ervaring, zeker als je kiest om met je kajak ook de ‘grotten’ in te gaan. Het water klotst wild langs de rotsen in de grotten, dus pas op je hoofd!

mooiste plekken algarve
Ponta da Piedade

2. Ria Formosa

Ria Formosa is een verrassend mooi gebied aan de kust van Faro. Vluchten vanuit Nederland op de Portugese Algarve komen aan op Faro, dus het is zeker een aanrader deze bestemming mee te nemen tijdens je rondreis. Het behoort zonder twijfel tot de mooiste plekken in Algarve. Het is een uitgestrekt gebied met verschillende eilanden, schiereilanden en een lagune. Het is leuk om hier een boottochtje te doen, die worden er verschillende aangeboden aan de kust van Faro. Leg dan zeker even aan bij Ilha do Farol: een paradijselijk eilandje waar je heerlijke visgerechten kunt eten. Ria Formosa is bovendien een belangrijke plek voor vogels: diverse soorten reigers, koeten, zangvogels en zelfs ooievaars, gieren, arenden en flamingo’s trekken langs Ria Formosa. Het hangt erg af van je reistijd welke dieren je gaat spotten.

mooiste plekken algarve
Eilandje Farol in Ria Formosa

3. Kustlijn Albufeira

Albufeira is bekend om haar bruisende uitgaansleven en niet per se om haar schoonheid. Toch nemen we deze plaats mee in ons lijstje met mooiste plekken Algarve, omdat de kustlijn rondom Albufeira heel indrukwekkend is. Stap in een boot en laat je rondleiden langs imposante rotsformaties en mooie, afgelegen stranden. Ook is het leuk om dolfijnen te gaan spotten, daarover lees je straks meer.

mooiste plekken algarve
Kustlijn Albufeira

4. Praia Dona Ana

Je hoort vaak over Praia da Marinha en Praia de Benagil, maar wij vinden toch echt Praia Dona Ana het allermooist. Het water is hier prachtig blauw en de rotsen rondom het strand zijn enorm, wat een geweldig gezicht geeft. Je kunt lekker op het strand gaan liggen, maar je kunt dit stand ook bewonderen vanaf het uitkijkpunt. Nog niet overtuigd van de schoonheid van Praia Dona Ana? Bekijk dan het plaatje hieronder en dan begrijp je waarom dit strand tot de mooiste plekken in Algarve, Portugal behoort.

mooiste plekken algarve
Praia Dona Ana

5. Tavira

Veel mensen zijn bekend met de wat grotere en populaire steden in de Algarve, zoals Faro, Albufeira, Lagos, Portimão en Sagres. Wij raden echter het plaatsje Tavira aan, gelegen ten oosten van Faro. Het stadje is ontzettend gemoedelijk en beschikt over veel gebouwen met mooie mozaïeken en kleuren. Ook vind je er een romantische slotjesbrug en een schattig wit kerkje, te zien op de foto. Bij Tavira heb je een mooi hotel van Vila Galé, dat direct aan het strand ligt, een fijn zwembad heeft en een leuke uitstraling. Het was vroeger een vissersdorp voor het vissen van tonijn: overigens de specialiteit van deze regio!

mooiste plekken algarve
Wit kerkje in Tavira

6. Dolfijnen op zee

Zoals eerder genoemd, is Albufeira ondanks haar reputatie een plek die je niet mag overslaan tijdens je rondreis langs de mooiste plekken in Algarve. Naast een boottocht langs de indrukwekkende kustlijn, moet je ook zeker de zee op gaan om dolfijnen te spotten. De spotkans is hier vrij groot: wij spotten er ontzettend veel! Het leukste is om op een kleine boot te gaan, zodat je erg dicht bij de dolfijnen kan komen. Je moet dan echter niet snel zeeziek worden, met deze bootjes stuiter je als een stuiterbal op de golven.

Tip: de boottocht langs de kustlijn van Albufeira en het dolfijnen spotten kun je in één tocht doen, zo sla je twee vliegen in één klap!

Meer lezen over de mooiste plekken in Europa? Bekijk onze andere artikelen.

mooiste plekken algarve
Dolfijnen spotten op zee


Wat vond je van dit artikel?
Gemiddelde: 4.8 sterren

Ook interessant