Ontdek de 10 mooiste plekken van Lanzarote

feb 11, 2019 | Europa, Spanje

Lanzarote is een fijne zonbestemming. Het klimaat op de Canarische Eilanden is zeer aangenaam en het hele jaar door is er een fijne temperatuur. Door het lichte briesje dat altijd over het eiland blaast is het er echter nooit te warm, wat voor veel vakantiegangers als prettig wordt ervaren. Naast dat Lanzarote een geweldige bestemming is voor zon, zee en strand, heeft het ook veel mooie plekjes die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. Wij huurden tijdens onze zonvakantie twee dagen een auto en verkenden daarmee het prachtige eiland. De volgende bezienswaardigheden sprongen er echt bovenuit: dit zijn de 10 mooiste plekken van Lanzarote.

Timanfaya National Park

Lanzarote is een vulkanisch eiland, net als andere Canarische Eilanden. In het Timanfaya National Park kun je dat goed terugzien. In het zuidwesten van het eiland ligt dit park en je kunt het dagelijks bezoeken tegen betaling van entree. Je mag Timanfaya niet op eigen gelegenheid bezichtigen omdat het er kwetsbaar is. Veel bezoekers kiezen oor een busrit door de Montañas del Fuego. Bereid je voor op een ruige busrit: veel hobbels en bobbels en een chauffeur die het niet zo nauw bekijkt. Je krijg hierdoor een snelle en goede indruk van het mooie landschap van Timanfaya. Wat je ook kunt doen is een wandeltour, die moet je wel vrij ver van tevoren boeken (denk aan ruim 2 maanden vooraf). Je boekt deze op de website van Timanfaya.

Playa Papagayo

Playa Papagayo is het mooiste strand van Lanzarote. Het ligt in een prachtige baai en wordt druk bezocht door toeristen. Het is echter nog niet goed bewaard en behouden gebleven door de afgelegen ligging. Daarnaast is Playa Papagayo een beschermd gebied. Het strand heeft een fijn zandstrand en prachtig blauw water. Naast het strand is een klein cafeetje waar vanaf je een mooi uitzicht hebt op de omgeving. Bij helder weer zie je ook Fuerteventura, Isla de Lobos en zelfs Corralejo – gelegen op Lanzarote zelf – liggen. Omdat wij dit ook echt het mooiste strand van het eiland vonden hoort Playa Papagayo thuis op dit lijstje met mooiste plekken van Lanzarote.

La Geria

Een vrij onbekend feit van Lanzarote is dat het zeer goede wijn produceert. Er worden Malvasia druiven geteeld in het wijngebied La Geria. Het bijzondere aan deze plek is dat de druiven in kuilen worden gekweekt. Deze kuilen zijn gevuld met kleine lavastenen. Door deze lavastenen kunnen de telers druiven laten groeien in het droge gebied van Lanzarote, deze houden namelijk goed vocht vast. Je kunt met je huurauto gewoon door La Geria rijden om de wijnranken te bewonderen. Bezoek dan ook zeker een van de bodega’s in dit gebied om een goede fles wijn te kopen, geproduceerd op Lanzarote!

Jameos del Agua

Een bijzondere, maar zeker een van de mooiste plekken van Lanzarote is Jameos del Agua. Samen met Cueva de los Verdes ligt het in een vulkanische tunnel. Jameos del Agua is een natuurlijk meer dat in die tunnel ligt en door kunstenaar en architect César Manrique is opgeleukt door er zitgedeeltes omheen te maken, een museum en natuurlijk de helderblauwe kunstmatige lagune. In het meer leven zeldzame albinokreeftjes, die je over de bodem ziet kruipen als je goed kijkt.

Lago Verde (El Golfo)

El Golfo is een klein vissersdorpje en staat bekend om het groene meer Lago Verde dat ernaast ligt. Het meer is ontstaan in een krater, waardoor de ligging van het meer erg mysterieus aandoet. Het meer is groen door de algen die in het water leven. Met de zwarte omgeving, de zee die ernaast ligt en de grove rotsen zijn de contrasten hier erg indrukwekkend. Dat maakt Lago Verde tot een van de mooiste plekken van Lanzarote.

Teguise

Teguise vonden wij het mooiste dorp van Lanzarote. Vrijwel alle huizen en gebouwen op Lanzarote zijn wit, maar in Teguise komt dat het mooist tot zijn recht. In het dorpje zelf is niet veel te doen, je kunt heerlijk door de rustige straatjes wandelen of de markt op zondag bezoeken. Op zondag zijn er dan ook veruit de meeste toeristen, doordeweeks is er bijna niemand. Teguise heeft een centrale ligging op het eiland, dus je kunt deze vanuit elke plaats gemakkelijk bezoeken. Leuk om mee te nemen tijdens je tripje langs de mooiste plekken van Lanzarote.

El Mirador Rio

Net als Jameos del Agua is Mirador del Rio ontworpen door César Manrique. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een geweldig uitzicht op de omgeving en op het nabijgelegen eiland La Graciosa. Mirador del Rio ligt op ruim 400 meter hoogte en in het noorden van Lanzarote. Bovenop vind je een café met terras. Hier heeft de architect grote ramen laten zetten, waardoor je ook vanuit binnen goed naar buiten kunt kijken. Bij helder weer kun je erg ver weg kijken.

Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes is een grottenstelsel dat is ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan. In totaal is Cueva de los Verdes zo’n zeven kilometer lang, waarvan je er ongeveer één kunt bezoeken. Met een gids kun je de grotten in en die vertelt je vervolgens veel interessante weetjes over het grottenstelsel. Bereid je voor op veel bukken en je moet af en toe goed oppassen waar je loopt. Ondanks dat we grotten normaal gesproken niet zo hoog op ons lijstje zetten, vonden we Cueva de los Verdes erg verrassend en zeker een van de mooiste plekken van Lanzarote.

Los Hervideros

Los Hervideros is een geweldige plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je tour langs de mooiste plekken van Lanzarote. Door lava is de kust op deze plek erg bijzonder gevormd en dat gecombineerd met de woeste blauwe zee die ertegenaan golft en het landschap op de achtergrond maakt deze plek schitterend. Je kunt hier eenvoudig met je huurauto naartoe rijden. Er zijn tussen de rotsen diverse wandelpaden en uitkijkpunten om te genieten van Los Hervideros.

Playa Blanca

Playa Blanca was onze uitvalsbasis op het eiland Lanzarote en ook deze plek heeft ons hart gestolen. Het is weliswaar een badplaats met een mooi strand, maar je vindt er (nog) geen massatoerisme zoals in Puerto del Carmen en dat vonden wij erg prettig. Ons favoriete strand was Playa Flamingo, gelegen in een kunstmatig aangelegde baai. Het is klein en zeer rustig, waardoor het voor een vakantie met kinderen ook aan te raden is. Verder kun je in Playa Blanca heerlijk over de promenade wandelen, cocktails drinken en genieten in een van de vele (vis)resaurants aan het water. Een echt vakantiegevoel krijg je hier en daarom wat ons betreft een van de mooiste plekken van Lanzarote!

Meer mooie plekken in Europa ontdekken? Bekijk onze andere favorieten!

Wat vond je van dit artikel?
Gemiddelde: 5 sterren

Ook interessant