Dit zijn de 7 mooiste plekken van Marrakech

dec 22, 2018 | Afrika, Marokko

Een reis naar Marrakech staat garant voor een magisch mooie stedentrip. Na slechts zo’n 4 uur vliegen bevind je je in een compleet andere wereld met andere cultuur. In deze Marokkaanse stad waan je je echt in een sprookje van 1001 nacht. Het is een supergeschikte bestemming voor een bijzondere en cultuurrijke stedentrip. Daarnaast is het klimaat er heerlijk, met name in onze herfst, lente en winter. En ook niet onbelangrijk: een stedentrip naar Marrakech kan op een laag budget. Hebben we je nog niet overtuigd van de schoonheid van deze mooie stad? Bekijk dan de 7 mooiste plekken van Marrakech.

Place des Epices in de Medina van Marrakech

1. Jardin Majorelle

De Majorelletuin (of: Jardin Majorelle) moet je een bezoekje hebben gebracht tijdens je stedentrip Marrakech. Het is een van de mooiste plekjes in het moderne gedeelte van de stad. De kleurrijke tuin vol palmbomen en cactussen is ontworpen door kunstenaar Jacques Majorelle en werd overgenomen door de bekende modeontwerper Yves Saint Laurent. Naast de botanische tuin vind je dan ook nog het Yves Saint Laurent museum.

Een mooi doorkijkje in de Majorelletuin
De vrolijk gekleurde Majorelletuin met palmen en cactussen

2. Djemaa el Fna plein

Het Djemaa el Fna plein is een iconisch plein in Marrakech, dat vrij uitgestrekt is. Op het plein gebeurt altijd van alles. Neem een vers sapje bij een van de sinaasappelstalletjes, waar de verkopers je vrolijk toeroepen als je ook maar één stapje in hun richting zet, of laat een Henna-tattoo zetten bij de lieve Marokkaanse vrouwen die graag de aandacht van je willen. Laat je verwonderen door de acrobaten op het plein, waarzeggers, slangenbezweerders en buikdanseressen. Als je hier graag aan meedoet, zorg dat je contante dirham bij je hebt. Doe je hier liever niet aan mee, schenk de verkopers dan ook niet te veel aandacht voordat je niet meer van ze af komt. Tegen de avond worden er allerlei kraampjes opgezet en stoeltjes uitgeklapt en kun je op het plein heerlijk eten en drinken.

Sinaasappelstalletje op het Djemaa El Fna plein
Uitzicht op een deel van het drukke Djemaa el Fna plein

3. Souks in de Medina

Een wandeling door de smalle steegjes, de souks, van de Medina in Marrakech hoort absoluut bij je stedentrip. Je kunt hier allerlei prullaria kopen en typisch Marokkaanse producten. Maar je kunt er ook vooral prachtige foto’s schieten. Betreed een stalletje met sprookjesachtige 1001-nacht lampen of een stalletje met kleurrijke schaaltjes en typisch Marokkaanse tajines. De eigenaars van de stalletjes zijn doorgaans erg vriendelijk, maar verkopen ook wel erg graag aan je. Ook hier geldt: wil je “alleen kijken, niet kopen”, schenk de verkopers dan ook niet al te veel aandacht om vervelende situaties te voorkomen.

Op straat wordt van alles verkocht

4. Bahia Paleis

Het Bahia Paleis is een prachtig paleis aan de rand van de Medina. De naam staat voor ‘schittering’ en het paleis bestaat uit diverse binnenplaatsjes, gangetjes en tuinen. Het is echt een oase van rust te midden van de drukke straten van Marokko. Alles is bijzonder mooi afgewerkt met verschillende mozaïeken in allerlei kleuren. Dwaal door de paden en laat je verwonderen.

Prachtig binnenplaatsje in het Bahia Paleis

5. Koutoubia Moskee

De Koutoubia Moskee is een belangrijk herkenningspunt in Marrakech. De stad bevat veel mee van dit soort torens (moskeeën), maar dit is de grootste en bekendste. De moskee is al erg oud, de bouw begon al in 1150. De Koutoubia Moskee bevindt zich in het centrum van de stad, aan het Djemaa El Fna plein. Omdat de moskee zo hoog is, is het handig om dit mooie gebouw als oriëntatiepunt te gebruiken als je door de straatjes dwaalt.

De iconische Koutoubia Moskee

6. Palmeraie

Iets buiten Marrakech ligt de Palmeraie, de palmentuin. Het is een uitgestrekte, dorre vlakte waar ontelbare palmbomen groeien. Je kunt hier diverse activiteiten ondernemen, zoals quadrijden en kameelrijden. In de omgeving kun je ook goed golven. Bovendien vind je in de Palmeraie een aantal mooie resorts, zoals Club Med Palmeraie.

Ontelbare palmen in de Palmeraie palmentuin

7. Marrakech Museum

Ten slotte mag het Marrakech Museum niet ontbreken. Dit museum is, naast dat het natuurlijk het een en ander vertelt over de geschiedenis van Marrakech, vooral erg mooi. Ook hier vind je allerlei mozaïeken, bogen, pilaren en gangetjes. Het bevindt zich in de Medina, vlak bij de drukke souks. Als je de drukke souks bezoekt is het dus zeker leuk om even een korte stop te maken bij het kalme Marrakech Museum.

Het mooie Marrakech Museum
Wat vond je van dit artikel?
Gemiddelde: 5 sterren

Ook interessant

Dit zijn de 5 mooiste plekken van Fez

Dit zijn de 5 mooiste plekken van Fez

Fez is het verborgen geheim van Marokko. Vergeleken met de grote steden Rabat, Casablanca en Marrakech vonden we Fez een erg gemoedelijke reisbestemming. De 5 mooiste plekken van Fez hebben we voor je op een rij gezet.